VIDTA ÅTGÄRDER

Plastprodukter bryts aldrig ned. Det finns ett talesätt: ”Den första tillverkade plastprodukten som uppfunnits fortfarande existerar på vår planet”. Orsaken är att det kan ta upp till 300 år innan plasten upplöses. Vare sig om du kastar den i vattnet eller bränner den, är det bara formen som ändras. Under processen förorenar den både vatten och luft. Polyetenpåsar är det största hotet. De orsakar att vatten täpps igen, de orsakar översvämningar och äventyrar arter i hav och sjöar. Plasten utsätter oss för kolmonoxid när den förbränns. Plast orsakar astma och andra andningsrelaterade sjukdomar.

Nu introducerar vi 100% organiska, biologiskt nedbrytbara och helt komposterbara produkter. Våra nya banbrytande påsar samt våra andra produkter är det bästa alternativet hittills jämfört med plast! Våra påsar är helt tillverkade av stärkelse och olja från växtriket, ett nytt tillvägagångssätt på förnyelsebara resurser. Vår påse ser ut som en vanlig plastpåse, men du kommer att förvånas över den högkvalitativa känslan den ger. Du kommer även att känna dig nöjdare då du vet att den är 100% nedbrytbar med hjälp av vatten eller jord inom bara 120 till 150 dagar. Detsamma gäller alla våra produkter. Våra ekologiska muggar, skålar, tallrikar, matlådor, förkläden inom sjukvård, regnkappor och även sugrör m.m. är tillverkade av 100% organiskt material.

Intressant är att vi använder oss av foder av majsstärkelse i våra pappersprodukter istället för det traditionella vaxfodret, vilket är en vanlig orsak till tjocktarmscancer. Du kan med våra produkter njuta av din favoritmat och dryck utan att behöva vara rädd för de hälsorisker som vanlig plast kan medföra.

Har tanken slagit dig hur kort tid människan egentligen använder en plastprodukt?

Vi är säkra på att den genomsnittliga användningstiden för någon plastprodukt är ca 15 minuter, som exempelvis för att bära matvaror till hemmet, använda engångsartiklar till dryck eller intaget av en snabb måltid på lunchrasten. Värt att tänka på är att många av dessa plastprodukter slängs i papperskorgen men alldeles för många av dem kastas bara bort i naturen och miljön omkring oss. 15 minuters användning orsakar 300 år av föroreningar. Låt oss tillsammans sluta förorena vår planet och låt oss byta till totalt ekologiska och miljövänliga produkter!

Har du någonsin undrat varför vi arbetar, egentligen?

Vi strävar alltid för en bättre och en tryggare framtid för oss själva, för familjens framtid och för våra barnbarns framtid. Men gör vi verkligen det? Att förbättra framtiden har aldrig varit så lätt.

Du behöver bara ändra den produkt du vanligtvis använder i din vardag, men du behöver inte ändra på dina vanor eller din livsstil.

Vi strävar efter att förminska användningen av giftiga och förorenande plastprodukter som även kan riskera att hamna i vår mat och dryck. Vi är övertygade om att våra lösningar och miljöfrämjande produkter kommer att stärka din vilja att förbättra vår planet och rädda världen för framtidens generationer.

Valet är enkelt. Vår planet och framtidens generationer kommer att tacka dig om du väljer Ecospear.